Kedvezményezett neve: Mezőcsokonya Község Önkormányzata

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése – 2020;  MFP-OJF/2020

Projekt címe (azonosító száma): Közterületi játszótér kialakítása (3088008351)

Szerződött támogatás összege: 4 999 998,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: A támogatással az Önkormányzat, a Hősök terén alakít ki a gyermekek számára játszóteret hat korszerű játékelem elhelyezésével. A fejlesztés összességében hosszútávra biztosítja a lakosság, elősorban a gyermekek megfelelő és biztonságos kikapcsolódásának helyszínét. A kijelölt önkormányzati terület megfelelő méretű, jól körülhatárolható, parkosítható, így ideális a fejlesztés megvalósításához. A játszótér megépítése a településképre és a park környezetére is kedvező hatást gyakorol.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2021.07.31.

Somogysárdi Közös Önkormányzati Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Somogysárdi Közös Önkormányzati Hivatal Somogysárdi Közös Önkormányzati Hivatal Mezőcsokonya Kirendeltség adóügyi ügyintéző munkakör betöltésére.

A részletes PDF tájékoztató megtekintéséhez kattintson ide!

Kedvezményezett neve: Mezőcsokonya Község Önkormányzata

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Ovóda udvar (MFP-OUF/2019)

Projekt címe (azonosító száma): Óvoda udvar korszerusítése Mezocsokonyán (3021293811)

Szerződött támogatás összege: 4 956 513,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: A támogatással az önkormányzat óvodájának, a Mezocsokonyai Mesevár Óvoda udvari játszóterének bővítését és korszerűsítését tervezi, további nyolc kültéri játék beszerzésével és telepítésével.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2020.09.30.

Helyi piac kialakítása és a közétkeztetés fejlesztése Mezőcsokonyán című projekt

Tájékoztató

Mezőcsokonya Község Önkormányzata (7434 Mezőcsokonya, Kossuth L. u. 1., adószám: 15731577-2-14),a Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése megnevezésű, VP6-7.2.1-7.4.1.3-17 kódszámú felhívás alapján benyújtott, Helyi piac kialakítása és a közétkeztetés fejlesztése Mezőcsokonyán című, 1865474133 iratazonosító számú nyertes pályázata.

A támogatás összege: 26 587 338 Ft

A támogatás mértéke: 90%

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

1. Építés

A helyi termelői piac Mezőcsokonya legforgalmasabb kereszteződésében, a Hősök tere 1. alatt (191/2 hrsz) található. Ezen helyrajzi számon lévő épület szolgálta a rendszeres és alkalmi zárt (46,49 m2), valamint a 191/2 hrsz földterülete a szabadtéri árusítást.

A fejlesztés során az épületben árusítóhelyeket alakítottunk ki, összesen 8 darabot. A belső térhez kapcsolódik az árusok WC csoportja, vevőkét kívülről lehet megközelíteni. Az épület körül megnyújtott fémlemez fedésű, oszlopokkal alátámasztott tetők alatt kaptak helyet a szociális bővítmény és a fedett előterek. A bővítést követően létrejövő alapterület összesen 66,73 m2.

A szabadtéri árusítást 9 fedett, burkolt felületen elhelyezett árusító hely teszik lehetővé. A könnyűszerkezetes pavilonos építmények csakpontalapozást kaptak. A pillérek fa oszlopok, melyekre fatartószerkezetű tető kerül.

2. A főzőkonyha

Fejlesztését halaszthatatlanná tette a konyhai eszközök elhasználódottsága, hiányosságai, valamint az étkező bútorzatának tönkremenetele.

A technológia kevéssé gépesített, hiányoztak alapvető eszközök, mint pl. a tányérmosó, meglevők nem elegendő kapacitásúak (pl. főzőüstök). Az étkezések választékosságát is bővíteni kívántuk (párolt zöldségek), új funkciók indításával, pl. helyben sütött pékáruval, süteményekkel.

A fejlesztés során a szükséges eszközök beszerzésre kerültek.

A pályázatban vállalt tevékenységek megvalósításra kerültek. A nyilvánosság biztosításával kapcsolatos kötelezettségek teljesültek.

 

Eredményesség és hatékonyság:

A fejlesztésektől az önkormányzat által nyújtott szolgáltatások (helyi termelői piac működtetése, közétkeztetés) színvonala növekedett, üzemeltetési költségeik csökkentek (hatékonyabb eszközök, megújuló energia hasznosítás), bevételei növekedtek (növekvő eladások, emelkedő adagszám). A fejlesztés önerejével az önkormányzat rendelkezett. A kiadásokat versenyáron, jó minőségben valósítottuk meg, támaszkodva a tapasztalt szakemberekre.

Ezzel bővülnek az értékesítésilehetőségek, a kulturált körülmények vonzzák a vevőket/eladókat, azüzemeltetési költségek csökkennek (villamos energia), jobb minőségű szolgáltatás nyújtható.

A befejezés dátuma: 2020. március 16.

Az eredeti dokumentum letöltéséhez kattintson ide!